Hemşire Olmak İçin Ne Yapmalıyız

Hemşire; bireyleri hastalıklar ve hastalıklardan korunma konusunda bilgilendiren, sağlığın bozulma durumunda hekimin verdiği tedavi programını uygulayan, hastaların bakımını yapan, hastaları genel olarak kontrol eden oturma, yatış şekli, solunum gibi eylemlerini kontrol eden görevlidir.


Sağlık alanında olduğu için tabiki bu meslekte çok önemli bir daldır.Bu mesleği seçen kişinin sorumluluk sahibi olması, soğuk kanlı olması, nerne neyapılması gerektiğini zekice hızlıca bilmesi gerekir.Onun için kendimizi bu mesleğe güzel hazırlamalıyız ve başkalarına güler yüzle hizmet etmenin onların sağlığıyla ilgilenmenin hem Allah katında güzel bir şey olduğunu, hemde insani değerler adına çok güzel bir iş olduğunu unutmamalıyız.


Hemşirelik eğitimi şu okullarda veriliyor. Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik bölümünde, sağlık yüksek okullarının ve hemşirelik yüksek okullarının hemşirelik bölümlerinde ve sağlık bilimleri fakültesinin hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümlerinde hemşirelik eğitimi verilmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için ilgili eğitim kurumlarına, Türkiye iş kurumu genel müdürlüğü ve web sitesinine başvurabilirsiniz.


Unutmayın bir şeyi istiyorsak onu sadece ALLAH'tan dilemeliyiz, ona kulluk ederek samimi bağlılıkla ve derin imanla, Allah sevgisiyle, Allah'ın emir ve yasaklarına uyarak, Allah'a olan ibadet borçlarımıza dikkat ederek sadece Allah'tan istemeliyiz. Çünki alemleri, yerleri ve gökleri tüm kainatı yaratan muhakkakki Allah'tır.O birşey isterse sadece ' Ol ' der ve o şey oluverir.Allah işlerimizde, çalışmalarımızda her zaman cümlemize yardım etsin, herşeyin hayırlısını versin İnşaAllah.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bİlgİfark Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template