Serotonin İçeren Yiyecekler

Halk arasında mutluluk hormonu olarak bilinen.Salgılandığında insanı mutlu eden, enerji veren, hoş hisler oluşturan, kısacası insanın psikolojisinin güzel olmasını sağlayan, ama salgılanmadığında insanın ruh halini çökerten, insanın mutsuz olmasına neden olan, çeşitli psikolojik rahatsızlıkların baş göstermesine neden olan insanın psikolojisinin iniş ve çıkışlarında önemli rol oynayan bu hormona biz tıp dilinde serotonin diyoruz.

Serotonin üretmek amaçlı antidepresan ilaçlar kullanılıyor günümüzde ama bu ilaçların bazen yan etkileri görülebiliyor.Bu yüzden bu ilaçların mutlaka bir uzman doktor kontrolünde alınması gerekiyor.Yani gidip eczaneye bir antidepresan almanız sizin için tehlikeli olabilir, kesinlikle uzman doktor kontrolü şart.

Şimdi size Allah'ın ayrı ayrı lezzet verdiği, ayrı ayrı şifa verdiği bazı nimetleri ( yiyecekleri ) tanıtacağız İnşaAllah.

Bu yiyecekleri yiyerek hiç yan etkisiz serotonin üretimine yardımcı olabilirsiniz İnşaAllah.
Yüce Rabbimiz Allah her nimetini ayrı ayrı özelliklerle, ve şifayla yaratmıştır.Bu yiyecekleride yaratan, ilaçlarıda yaratan, bizleride yaratan Yüce Allah'ımızdır.O yüzden dolayı bir şeyi istiyorsak onu Allah'a kulluk ederek sadece Allah'tan istemeliyiz.Çünki Allah çokca duaları kabul eden ve bağışlayan (Affedendir).Önemli olan ona tam samimiyetle, derin imanla bağlanmaktır.Şimdi gelelim Allah'ın bu güzel ve faydalı nimetlerine.

1-) Bu yiyecekleri aşırıya kaçmadan tüketmeye çalışalım. ( bitter çikolata, domates, pırasa, somon balığı, muz, yumurta, tavuk, hindi, süt, fındık, fıstık, ay çekirdeği, nohut, portakal, mandalina, ananas ( ananas suyu olabilir)

2-) Yiyecek deyil ama yine Allah'ın yarattığı bir nimet olan güneş, güneş ışınları yine serotonin için vazgeçilmezler arasında.Gün boyu kapalı mekanlarda durmaktan kaçının.Güzel güneşli havalarda yürüyüş yapın.Göl veya deniz havasına yakın yerlerde yürüş yapmanız oksijen açısından güzel olabilir.Yürürken veya otururken güneşi hissedin.

3-) Serotonin üretimi için kola gibi kafeinli yiyeceklerden olabildiğince uzak durmaya çalışın.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bİlgİfark Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template