Toprağın Verimini Artırmak

Bu yazımızda büyük yetiştiricilere hitap etmek yanlış olabilir, profesyonel kişiler daha güzel kaynaklara bakmalıdır ama biz amatör şekilde evlerinin önünde meyve, sebze yetiştiren ziyaretçilerimize bir kaç fikir verebiliriz.
Öncelikle toprağımızın kalitesi ve verimi için aşırı fenni gübre ve bilgisiz gübre kullanımından kaçınmalıyız fenni gübre kullanımında gübreleri aldığımız yerlerden deyatlı bilgi almalıyız ve olabildiğince fenni gübreyi az kullanmalıyız.

Biliyoruz ki bazı ( inek, keçi) gibi hayvanların dışkılarıda gübre olarak değerlendirilmekte.Bizler daha çok böyle hayvansal gübrelere yönelmeliyiz.Tabiki hayvansal gübrenide bilinçsiz şekilde çokça kullanmamalıyız özellikle güvercin gübresini zira bu gübreler bitkileri yakabilir.

Toprağımızın gerek kendisi için gerekse üzerinde ekili olan bitkilerin faydası için güneş gören yerler olması gerekir, bitkilerin ekili olduğu yer hiç güneş görmüyorsa bitki yetiştirme şansımız hiç yok denecek kadar az.

Ve bizim söyleyebileceğimiz son olarak tabiki düzenli ve doyurucu sulama olacaktır.Gelişen teknolojide artık imdadımıza yetişiyor Allah'ın izni ile. Sizlerde artık sulama sisteminde damla sulama sistemlerini kullanabilirsiniz.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bİlgİfark Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template