Konya Etli Ekmek Yapılışı

Etli ekmekte Rabbimizin güzel nimetlerinden birisi ama birde Konya'da yapılırsa o etli ekmek tadından yenmez MaşaAllah.Etli ekmeği sizde evinizde bir tava yardımı yada bir saç yardımı ile ocak başındaki kadar görüntüsü göz kamaştırıcı olmasada kendiniz yapabilirsiniz.İşte tarifimiz.

Gerekli Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 500 gr. kıyma
  • 2 soğan
  • karabiber ve tuz
  • 1 corba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Herhangi bir kapta (orta büyüklükte bir leğen olması işinizi kolaylaştırabilir) un, tuz ve suyu karıştırıp yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru bir yumruk büyüklüğünde parçalara bölelim ve bu parçaları kendimize göre kare yada yuvarlak farketmez açalım.Doğradığımız soğanları kıyma ile kavuralım, tuz ve karabiberimizi ilave edelim.Hazırladığımız karışımı açtığımız hamurların ortasına 2 kaşık koyarar yayalım.Elde ettiğimiz etli ekmekleri teflon tavada yada saçta pişirelim ve işte etli ekmek, ha etli ekmeğin yanında domates söğücü, maydonoz ve biber turşusunu yemeyi unutmayın.Afiyet olsun.En önemlisi bu nimetleri bizlere veren Allah'a şükür etmeyi unutmayalım kardeşlerim Allah'a emanet olun.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bİlgİfark Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template